8e Busen kata toernooi geslaagd

Op zaterdag 20 april werd in de dojo van Judokan Maastricht weer het Busen-kata toernooi gehouden, deze keer werden er 30 kata’s gedemonstreerd. Als eerste werden er 3 series Nage-no-kata voor de kyu klasse gedaan.

De uitslag was als volgt:

3 series Nage-no-kata totaal 8 koppels

1e prijs: Max en Jonas (Judokan Maastricht) 229,5 punten

2e prijs: Emdje en Sarah (Judoclub Nuth) 224,5 punten

3e prijs: Norah en Manouk (Judoclub Nuth) 223 punten

5 series Nage-no-kata totaal 4 koppels

1e prijs: Venne en Ivo (J.C Urmond en Judokan Maastricht) 397 punten

2e prijs: Ruben en Rick (Judoclub Arashi Nulland) 367 punten

3e prijs: Ivo en Venne (Judokan Maastricht en J.C Urmond) 363 punten

Katame-no-kata totaal 9 koppels

1e prijs: Maurice en Laura (Judoclub Urmond) 393 punten

2e prijs: Teun en Venne (Judoclub Urmond) 376 punten

2e  prijs: Laura en Maurice (Judoclub Urmond) 376 punten

Kime-no-kata 2 koppels

1e prijs: Venne en Mark (J.C Urmond en Nippon sport) 469 punten

2e prijs: Ruben en Désirée (Judoclub Arashi Nulland) 406 punten

Gonosen-no-kata 5 koppels

1e prijs: Ruben en Rick (Judoclub Arashi Nulland) 304 punten

2e prijs: Mark en Venne (Nippon sport en J.C Urmond) 302 punten

3e prijs: Venne en Mark (J.C Urmond en Nippon sport) 298 punten

Gefeliciteerd met deze mooie prestatie en dank aan alle vrijwilligers van deze dag.

A-toernooi in Beverwijk

Op zaterdag 13 april werden de Wold games en zondag 14 april het Beng toernooi gehouden in Beverwijk, beide een internationaal A-toernooi voor mensen met een beperking. Bonnie wist op zaterdag de derde prijs te behalen en op zondag de 1e prijs in haar klasse. Weer een mooie prestatie van deze fanatieke judoka die geen training overslaat.

Pupillenuitwisseling in Overhoven

Op zaterdag 13 april waren er weer pupillenuitwisseling in Overhoven. Van Judokan deden weer 6 kinderen mee. Sjo, Emma-Sophie en Naomi behaalde hun eerste 50 punten vaantje.

Nationale Budodag in Arnhem in het sportcentrum Papendal

Op zondag 7 april werd in Papendal weer de Nationale Budodag gehouden van de JBN. Trainer Jo had zich hiervoor ingeschreven en heeft diverse workshops en stagelessen gevolgd. Bijna alle judotoppers waren ook aanwezig. Jo heeft ook les gekregen van judotopper Guusje Steenhuis.

Hopelijk dat volgend jaar weer meer judoka’s en ouders meegaan, naar deze leerzame en gezellige dag.

Toernooi Zonhoven 7 april

Op zondag 7 april werd het 17e Olympia Trophy Zonhoven judo toernooi in Belgie gehouden in . Van Judokan namen twee judoka’s deel. Sofiá wist alle drie de partijen overtuigend te winnen met ippon, twee partijen met een mooie houdgreep en een keer met waza-ari gevolgd door een sterke houdgreep. Goud voor Sofiá. Haar zusje Penélope had sterke tegenstanders waardoor ze deze keer als vierde eindigde.

Fonds gehandicaptensport

Judokan zal tussen 31 maart en 6 april weer collecteren voor de gehandicaptensport. Hieronder ziet u hoe u kunt doneren.

Wij danken alle vrijwilligers die collecteren.

Heuvellandtoernooi van Judoclub “Kano” Houthem

Op zondag 17 maart werd er door Judoclub “Kano” uit Houthem het jaarlijkse Heuvellandtoernooi gehouden, 14 clubs deden mee aan dit gezellige toernooi. Van Judokan deden 24 judoka’s mee. Dit leverde diverse kampioenen op. Lucas T. wist 3 keer met ippon te winnen om het goud voor zich te winnen. Sofía scoorde bij de meisjes ook 3 keer met ippon door mooie linkse worpen te maken. Naomi V.wist in haar klasse zelfs 4 keer een ippon te scoren door zeer sterke houdgrepen waar niemand meer uit kon komen. Bij de jongens onder de 15 jaar wist Hans door sterk judo iedereen te verslaan en ook hij behaalde de eerste prijs. Zilver was er voor Emma-Sophie die pas lid is van Judokan, ze vocht hard om deze beker te winnen. Bij de meisjes onder de 15 jaar wiste Kunni bijna iedereen te overwinnen en kwam op de tweede plaats. Dit gold ook voor Naomi S. die keihard gevochten heeft voor de tweede plaats. Vele behaalde de derde prijs, zoals Niko, Aran, Luca, Tim, Emma, Yara en Fnot. De andere deelnemers kregen weer een herinneringsmedaille.

Pupillenuitwisseling in Grevenbicht

Op zaterdag 16 maart werden in Grevenbicht pupillenuitwisselingen gehouden , van Judokan deden deze keer 9 kinderen hieraan mee. Sam behaalde deze keer een vaantje sommige haalde wel en andere haalde geen punten, het is altijd een goede oefening voor de echte wedstrijden, je kunt er alleen maar van leren. Volgende keer op 13 april in Overhoven.

Prijzen in Baexem

Op zondag 10 maart werd het 14e Louis Hasselmann judo toernooi gehouden in Baexem. Van Judokan namen vier judoka’s deel. Sofiá wist alle drie de partijen overtuigend te winnen met ippon, de eerste met een mooie heupworp gevolgd door een sterke houdgreep en de andere twee met ook een kuzure-kesa-gatame (ook een houdgreep). Goud voor Sofiá. Luca won twee van de vier partijen in de klasse tot 27 kg onder de 10 jaar, hij won 1 keer met ippon (houdgreep) en een keer op beslissing door meer aanvallende acties. In de klasse meisjes onder de 15 jaar wist Naomi een derde prijs te winnen, het waren stevige partijen. Fnot kwam deze keer op het podium, maar hij heeft hard gestreden als gele band tussen allemaal hogere banden.

Judosucces bij judotoernooi in Helden

Op zondag 3 maart namen 6 judoka’s van Judokan mee aan het Jubileumtoernooi van judoclub Helden. Luca deed mee in de klasse onder de 10 jaar tot 27 kg,  hij won 3 van de 4 partijen net ippon, maar omdat hij meer gewonnen partijen had behaalde hij de eerste prijs. Goud was er ook voor Naomi die meedeed ik de klasse tot 57 kg onder de 15 jaar. Ze wist twee keer een ippon te scoren met seoi-otoshi en werd kampioen. Penélope wist met een waza-ari te winnen en eindigde op de tweede plaats. Ook haar zus Sofiá wist het zilver te behalen met 2 keer een ippon door een linkse heupworp en een mooie houdgreep. Bij de jongens wist Fnot in de klasse tot 30 kg onder de 12 jaar twee keer te winnen met ippon door sterk judo, hij eindigde ook op de tweede plaats. Kunni lukt het deze keer niet om tot scoren te komen, maar deed haar uiterste best.