Pupillenuitwisseling

De pupillenuitwisseling zijn informele bijeenkomsten in de vorm van een toernooi.
Het doel is de beginnende judoka en ouders kennis te laten maken met het wedstrijdgebeuren.
De judoka wordt op de dag zelf ingedeeld in groepjes van 3, 4 of 5 judoka’s, hij/zij kan dan een aantal partijen spelen en zo ervaring opdoen in wedstrijden.

De groepen worden steeds aangepast aan het niveau van de judoka d.w.z. dat een judoka die goed presteert en meestal veel punten haalt, een volgende bijeenkomst iets zwaarder wordt ingedeeld. De judoka die weinig of geen punten haalt zal dus bij lichtere geplaatst worden.

Alle judoka’s worden op de wedstrijddag gewogen.

Pupillenuitwisseling is bestemd voor judoka’s met weinig of geen ervaring met wedstrijden in de leeftijd van 4 t/m12 jaar.
De kosten om deel te nemen aan deze oefenwedstrijden zijn eenmalig slechts € 2,– totdat de judoka 150 punten gescoord heeft (entree gratis).

Iedere judoka die 50 of 100 punten heeft verzameld ontvangt een vaantje, bij 150 punten ontvangt hij/zij een medaille. Daarna mag de judoka niet meer deelnemen aan de pupillenuitwisseling, hij/zij kan zich wel inschrijven op officiële toernooien.

Deze wedstrijden zijn normaal altijd op zaterdagmorgen (soms s’middags) van 10.00 uur tot ongeveer 13.00 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers). De judoka’s moet zich wegen tussen 9.00 – 9.30 uur.

De data staan aan het begin van het seizoen in de kalender (als de vergadering van de pupillenclubs is geweest).

U ontvangt ongeveer een week voor de pupillenuitwisseling verdere gegevens over plaats en route.
Indien u interesse heeft om uw kind hieraan mee te laten doen graag een kort e-mail bericht zodat ik verdere informatie kan sturen.