Toernooi Judoclub Maasduinen in Nieuw Bergen

Zondag 2 oktober werd er in Nieuw Bergen een toernooi voor judoka’s t/m groene band georganiseerd. Vier judoka’s van Judokan Maastricht deden hieraan mee. Anne Huitema won haar eerste partij met waza-ari (kubi-nage) en maakte de partij af met een houdgreep, de tweede partij scoorde ze een waza-ari en een yugo. In de derde partij scoorde ze weer met een heupworp en een houdgreep, ook de laatste partij werd beslecht in haar voordeel, daarom werd Anne kampioen in de klasse meisjes onder de 15 jaar. Anne Gilde scoorde in haar eerste partijen waza-ari met tani-otoshi (offerworp) en daarna won ze met een sterke houdgreep, de tegenstander van de laatste partij was deze keer te sterk, ze behaalde een mooie zilveren medaille. Tim Janssen won ook twee van de drie partijen met ippon (haakworp) en eindigde als tweede. Finn Meijers (J.C. Urmond) kwam deze keer voor Judokan uit en behaalde in zijn nieuwe gewichtsklasse toch nog het brons, een mooie prestatie. De resultaten van de wedstrijdtraining beginnen goed zichtbaar te worden.