Toernooi Baexem

Op zondag 26 maart werd in Baexem het 10e “Louis Hasselmann” toernooi gehouden. Vier judoka’s van Judokan namen hieraan deel. Tim Janssen wist zijn eerste partij met een mooie o-uchi-gari (beenhaak) te winnen met ippon. Hij verloor wel zijn tweede partij maar kon in zijn derde partij met een perfecte tani-otoshi (offerworp) winnen met ippon. Hierdoor had hij meer punten dan zijn tegenstanders en mocht hij op het hoogste podium staan. Björn Koorneef won zijn eerste partij met een houdgreep, maar moest vrij snel weer op de mat voor zijn tweede partij, hij verloor deze en moest genoegen nemen met het zilver. Voor Sen van Hoorn was dit zijn eerste grotere toernooi, hij scoorde enkele malen maar kwam niet op het podium. Aiden Seits had zijn dag niet en kreeg ook een mooie herinneringsmedaille.