Geslaagden voor de zwarte band

Op zondag 18 juni was het zover, de dan-examens werden gehouden in Roermond. Na lage tijd trainen mochten 3 judoka’s van Judokan op voor de eerste dan (zwarte band). Naomi Jaegers mocht op mat 1 de spits afbijten.Ze startte met het Nage-no-kata (vorm van het werpen), een reeks vastgestelde werptechnieken die volgens een vast protocol gedemonstreerd dienen te worden. Daarna volgde het staande werk met o.a. heup-, been-,schouder- en armworpen, offerworpen en combinaties en overname technieken. Vervolgt door het grondwerk met o.a. houdgrepen, bevrijdingen, armklemmen en omstrengelingen. Ook de kantel- en passeertechnieken kwamen aan bod. Voor alle onderdelen behaalde ze voldoende punten om te slagen. Ook Fung Lui werd op mat twee goed bekeken door de examencommissie in alle drie de onderdelen. Zowel Naomi als Fung slaagde voor de eerste dan (zwarte band). Michael Wong die als laatste op mat 1 zich moest presenteren, slaagde voor het staand en grondwerk maar moet het Nage-no-kata nog eens overdoen. Dus voor hem nog even door trainen. Een mooie prestatie van deze judoka’s