15e “Regenboogjudotoernooi” zeer geslaagd

Op zondag 14 januari namen 150 kinderen deel aan het vijftiende “Regenboogjudotoernooi” in De Heeg, hiervan waren 25 deelnemers van Judokan zelf van de partij. Wel zes judoka’s werden kampioen in hun klasse. Bram Cicek en Tim Janssen wonnen beide vier keer met een ippon (vol punt) en kwamen op het hoogste podium. Anne Gilde en Aiden Seits hadden maar drie partijen nodig met ippon om het goud in ontvangst te mogen nemen. De nog onervaren Maddox Aspers was goed op dreef en won al zijn partijen om ook zo de eerste prijs te bemachtigen. Mirthe Willems vloerde al haar tegenstanders en was ook nummer een in haar groep. Zes judoka’s behaalde de tweede prijs. Tim Cicek deed dit met twee ippons, David Borst met twee ippons en een keer een waza-ari. Een tweede prijs was er ook voor de onervaren Tijn Homan die pas voor de eerste keer meedeed. Björn Koorneef won drie van de vier partijen in zijn klasse onder de 12 jaar en eindigde ook op de tweede plaats. Jonas Schrijvers en Scott Sijen verdiende het zilver door goede inzet en techniek. Het brons werd toegekend aan Ruben Krutzen, Lukas Edwards, Hans Schrijvers, Ike Sijen, David van der Linde en Rim Latrache. De andere kinderen moesten deze keer genoegen nemen met een mooie herinneringsmedaille.