Goud, 2 keer zilver en brons voor de leden van Judokan op open Busen kata kampioenschappen

Op zaterdag 12 mei werden in Roermond de voor de tweede keer de open district Busen kata wedstrijden gehouden. Er werden in vijf categorieën gestreden om de titel door totaal 19 koppels.
In de categorie 3 series Nage-no-kata werd Senno Triantis met judopartner Luca Wolfs van Judokan Maastricht kampioen, de tweede plaats was voor het zelfde koppel maar dan met Luca als tori. Brons was er voor Sam Korten met partner Lizan Kivits van Dantai Ittervoort.
In de categorie volledig Nage-no-kata (dan-klasse) Wist Lizan Kivits met partner Frank Coumans de titel te pakken, zilver was er voor Cleo Lahaye met partner Naomi Jaegers van Judokan Maastricht. Brons was voor Steven Kroon en uke Marcel Cornellise van Randers Budosporten uit Alkmaar.
Als derde kata werd het Katame-no-kata gedemonstreerd door zes koppels, kampioen werd Lizan Kivits met partner Frank Coumans van Dantai Ittervoort, de tweede plaats was voor Marcel van der Kruis met partner Mark Donners van Sportschool Pepels. Het brons ging naar Harm Schmitz en Vinnie Holtslag van Nippon Sport.
De vierde categorie kwam het Gonosen-no-kata aan bod, ook hier wist Lizan Kivits en Frank Coumans het goud te pakken. Zilver ging naar Marcel Cornellise en Steven Kroon van Randers Budosporten en het brons ging naar Cleo Lahaye en Naomi Jaegers van Judokan Maastricht.
Bij de laatste groep het Kime-no-kata waren deze keer slecht twee koppels, goud ging naar Marcel van der Kruis en Mark Donners en zilver naar Steven Kroon en Marcel Cornellise.
Een zeer geslaagde dag en iedereen van harte gefeliciteerd.