Examens bij Judokan Maastricht

Op zondag 24 juni werden bij Judokan Maastricht de halfjaarlijkse clubexamens gehouden. Een groot deel van de leden ging op voor een slip op de band of voor de hele band. Ze mochten weer laten zien wat ze allemaal hebben geleerd op judogebied. Er kwam weer een heel assortiment van technieken zoals, been, heup, schouder, arm en offerworpen langs, ook de overname en combinatietechnieken kwamen aan bod. Bij het grondwerk werden o.a. houdgrepen, kantelingen en bevrijdingstechnieken gedaan en voor de oudere judoka’s ook armklemmen en omstrengelingen. Alles onder toeziend oog van verschillende lesgevers en ervaren leden. De gele band werd behaald door Tim Cicek, Ike Sijen, Cas van Trier, Tijn Homan, Isis Herberichs, Robin Evers en Elias Speek. De oranje band werd toegekend aan Hans Schrijvers, Sébas Schijns, Taro van der Laan, Jonah van Dijk, Joep Wijnands en Alec Heijen.
De volgende band is de groene band, deze werd omgeknoopt bij Scott Sijen, Jules Ummels, Giel Tillie, Amber Schrauwen en Maarten Schrijvers. Een judoka behaalde de blauwe band, namelijk Joyce Moers. De hoogst behaalbare band op de eigen club is de bruine band, deze was voor Yoshua Severins en Kevin Moers, deze jongens kunnen ook gaan trainen voor de begeerde zwarte band.