Eerste judosucces in het nieuwe jaar in Amby

Op zondag 5 januari werd alweer het 12e nieuwjaarstoernooi bij Judoclub Amby gehouden. Deze keer deden 6 judoka’s van Judokan hieraan mee. Giel Tillie die in de klasse tot 42 kg streed won drie keer met ippon en een keer met een waza-ari. Hij werd tweede in deze klasse, Jonah van Dijk zat in dezelfde groep en wist twee keer te winnen met ippon en werd 4e. In de gewichtsklasse tot 34 kg wit Björn Koorneef twee van de vier partijen goed te winnen en ontving het brons in zijn klasse. David van der Linde deed voor het eerst mee in de klasse onder de 15 jaar tot 38 kg en wist ook de derde prijs te winnen. Maddox Aspers won drie van de vijf partijen met ippon en kreeg ook de 3e prijs. Merel Zwegers witte band, die voor de eerste keer aan een groot toernooi meedeed, kwam tegen twee oranje band dragers die nog iets te veel ervaring hadden voor haar. Maar ze toonde een heel goede inzet, ook voor haar de 3e prijs.

Op zondag 19 januari zijn weer de clubexamens en op 26 januari het jaarlijkse “Regenboogjudotoernooi” in De Heeg.