17e Regenboogjudotoernooi

Op zondag 26 januari werd voor de 17e keer het “Regenboogjudotoernooi” gehouden in de gymzaal van basisschool “De Kring” in De Heeg. Er waren weer ruim 150 deelnemers die voor het hoogste podium mochten strijden. Van Judokan namen 15 judoka’s deel. Nina Herberichs wist met vier keer een ippon te scoren het goud voor zicht te winnen. In de klasse geboren 2011 en 2012 wist Sophie Boelen beide partijen te winnen en werd kampioen, de minder ervaren Merel Zwegers werd in deze klasse tweede. Giel Tillie werd in de klasse onder de 15 jaar eerste door drie keer een ippon te scoren. Ook hier moest Jonah van Dijk in dezelfde klasse genoegen nemen met het zilver. In de zwaardere klasse tot 46 kg wist Tijn Homan na een gelijke tussenstand, na zes partijen het zilver te behalen, een mooie prestatie. Bij de lichtgewichten onder de 15 jaar wist Björn Koorneef de tweede prijs in de wacht te slepen door mooi technisch judo. Ook Brian Roumans die nog nooit een echte wedstrijd had meegemaakt maakte een perfecte tiltechniek waar hij een ippon voor kreeg, hij eindigde als tweede in de zwaarste klasse onder de 15 jaar. Naomi Schiepers won twee van de vier partijen en behaalde het brons in haar klasse.  David van der Linde behaalde het brons in de klasse tot 38 kg. Maddox Aspers, Raf de Baar, Naomi Valstar en Isis Herberichs eindigde als 4e in hun eigen klasse.