Geslaagden voor dan-examen

Op zondag 18 december was het zover, de 3 kandidaten van Judokan gingen op voor hun 1e of 2e dan judo. Bonnie Hendrix mocht de spits afbijten, ze heeft als A-judoka heel hard getraind om deze mijlpaal te bereiken. Haar partner was plotseling erg ziek waardoor ze met een andere partner haar examen moest doen, wat geen gemakkelijke opgave was. Ze startte met het Katame-no-kata (grond-kata) waar ze houdgrepen, omstrengelingen en klemmen toonde in een vastgestelde volgorde. Daarna demonstreerde ze allerlei werptechnieken gevolgd door het grondwerk.  Alles werd met een voldoende afgesloten en ze ontving de 1e zwarte band dus de 1e dan.  Als tweede was het Senno Triantis die voor zijn 2e dan opging. Hij startte met het Nage-no-kata, waarbij alle vijf de series getoond moeten worden, daarna moest hij laten zien dat hij ook vaardig was in het vallen van dit zelfde kata. Vervolgens kwamen de arm-, schouder-, been en heupworpen aan bod, gevolgd door offerworpen en combinaties en overname technieken. Ook hij moest laten zien dat hij nog meer inzicht heeft in het controleren in het grondwerk. Alles werd met een ruim voldoende cijfer beoordeeld en Senno mag zich nu ni-dan (2e dan) noemen. De derde kandidaat (judopartner van Senno) Jiri Noldus mocht ook alles laten zien voor zijn 1e dan (sho-dan) hij startte ook met het nage-no-kata en wist ook de examinatoren te overtuigen van zijn kennis van staand en grondwerk voor zijn eerste zwarte band. Allemaal gefeliciteerd met deze mooie prestatie.