Geslaagde judoleraren

Op zondag 10 december werden in De Heeg een aantal examens in lesgeven gehouden. Van Judokan/Urmond namen drie judoka’s mee. Teun en Ivo gingen voor het diploma judoleraar A  en Venne voor judoleraar B. Alle 3 slaagde ze voor hun diploma. Tijdens dit examen wordt gekeken naar de vaardigheden in het lesgeven aan bepaalde groepen judoka’s, dit moet aan diverse eisen voldoen die de JBN oplegt aan deze lesgevers, zoals pedagogisch, didactisch en technisch, ook moet een les voldoende veilig zijn. Bij judo worden hoge eisen gesteld aan de kandidaten, ze volgen een jaar lang een cursus met allerlei thema’s over lesgeven, ontwikkeling van een kind en nog veel meer. Verder moet de lesgever ook zelf een aantal technische vaardigheden hebben wat blijkt uit zijn of haar dan-graad, voor judoleraar A moet je minimaal 2e dan zijn en voor judoleraar B moet je mimimaal 3e dan zijn. Venne mag nu ook in zijn eigen club (Urmond) mensen opleiden tot een dan-graad.

Wij wensen de drie heren veel succes met deze mijlpaal en veel plezier in het lesgeven in de toekomst.