Geslaagden voor 1e en 2e dan judo.

Zondag 12 juni wist Jeroen Punt met goed gevolg zijn 1e dan (zwarte band) bij de dan-examens in Roermond te behalen. Hij toonde als eerste 3 series nage-no-kata (vorm van het werpen) en daarna volgde de staande technieken waaronder heup-, schouder, arm en beentechnieken. Tevens moesten er diverse sutemi’s (offerworpen) combinaties en overname technieken gedemonstreerd worden. Hierop volgde het grondwerk met houdgrepen, bevrijdingen, armklemmen, omstrengelingen, kantelingen en passeertechnieken, dit alles onder het toeziend oog van de examinatoren uit het district. Een mooie mijlpaal in zijn judocarrière. Na de pauze waren Ivo Frints en Bren Koopmans aan de beurt om alle bovenstaande technieken te tonen. Omdat ze voor de 2e dan gingen zat er nog meer in het programma, buiten het volledige nage-no-kata (5 series) werd ook het katame-no-kata (vorm van controle) gedemonstreerd. Beide wisten alles met succes af te ronden en mogen zich nu ni-dan (2e dan) noemen. Een mooi resultaat voor de leden van Judokan Maastricht.

De clubexamens van Judokan zullen plaatsvinden op zondag 10 juli vanaf 10.00 uur.