Slotdag pupillenuitwisseling in Urmond

Op zaterdag 3 juni werd de slotdag van de pupillenuitwisseling gehouden in Urmond. Erg werd deze keer gestreden in kleine teams waarbij iedere deelnemer in de prijzen viel. De teams werden samengesteld uit de verschillende club om nog meer het samen gevoel te promoten. Er waren deze keer alleen maar blije gezichten.

Pupillenuitwisseling in Hoensbroek

Op zaterdag 13 mei werd er in Hoensbroek bij Nippon Sport weer een pupillenuitwisseling gehouden. Er waren weer veel kinderen die zich oefende in de wedstrijd. Op het einde werden weer de verdiende vaantjes en medailles uitgereikt.

Pupillenuitwisseling in Overhoven

Op zaterdag 15 april werden er weer pupillenuitwisseling gehouden in Overhoven, diverse kinderen deden mee om hun ervaringen in het wedstrijdjudo te vergroten. Op 13 mei gaan we weer naar Hoensbroek om daar wat punten en misschien een vaantje of een mooie medaille te bemachtigen. Hieronder een foto van de uitreiking.

Bonnie Hendrix weer in de prijzen

Op 15 en 16 april werden in Beverwijk de Special Needs World Judo Games gehouden. Bonnie deed weer mee in diverse categorieën ze behaalde goud in haar eigen wedstrijdklasse en brons in de kata klasse. Weer een mooie prestatie van haar.

Busen Kata toernooi in Oosterhout

Op paaszaterdag 8 april hield Bliemer Arashi Sport haar eerste Baronie Busen Kata toernooi. Van Judokan deden 3 koppels mee aan dit toernooi, in de categorie 3 series Nage-no-kata, voor judoka’s t/m bruine band, deden Jonas en Max mee, ze waren allebei tori en uke, ze behaalde de 4e en 5e plaats. Bonnie en Pierre deden mee in de categorie Katame-no-kata waar ze als 3e eindigde. Een mooie prestatie en ervaring. Volgend jaar hopen we met meer deelnemers en meerdere categorieën mee te doen.

14e  Heuvellandtoernooi in Houthem

Op zondag 12 maart werd er in Houthem weer een gezellig judotoernooi gehouden, van Judokan deden 18 judoka’s mee. Kunni Fan moest wel 4 minuten extra vechten in een Golden Score (een verlenging van een normale wedstrijd van 3 minuten waar niemand gescoord heeft) tegen haar zeer sterke tegenstander, die uiteindelijk toch nog won van haar, maar de andere twee partijen wist ze met ippon en waza-ari te winnen. Kunni ontving de 2e prijs. In de groep van Youp Aben werd er ook hard gestreden waarbij Youp twee keer met ippon won, hij kreeg het zilver uitgereikt. Naomi Schiepers was de 3e judoka die de tweede prijs in ontvangst mocht nemen na een harde strijd. Wel zes kinderen ontvingen het brons, dit waren Lucas Tinnemans, Ruben Hakkennes, Sopia Caballero Tellez, Luca Pessanha, en Lucas en zus Robin Barkhuysen. De andere judoka’s die hebben meegedaan kregen een mooie herinneringsmedaille, dit waren Emma en Niko Heuts, Thjarvid Zeiss, Sam de Witt, Penélope en Lorena Cabbalero Tellez en Neeltje Kuipers.

Vernieuwde website

Je ziet het, onze website is vernieuwd. De oude website liep tegen technische problemen aan waardoor we deze hebben moeten vernieuwen. Het kan zijn dat er hier en daar nog informatie ontbreekt of nog niet helemaal correct is. Ontdek je iets? Geef het dan door aan Jo zodat we kunnen zien of we het kunnen aanpassen.

Mario 7e op het NK onder 18 jaar

Op zaterdag 11 februari mocht Mario, na het behalen van zijn titel Limburg Kampioen op het DK onder 18 jaar, deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen onder de 18 jaar in Den Haag. Hij kwam uit in de klasse onder de 90 kg. Hij was de enige groene banddrager op dit NK, tussen de blauwe, bruine en zwarte banden. In zijn klasse waren er 12 deelnemers uit heel het land. Voor zijn eerste partij had hij maar 12 seconden nodig om zijn tegenstander met een soort maki-komi te werpen. Daarna kwam hij tegen een andere tegenstander waar hij zijn meerdere in moest herkennen. In de verliezers ronde was zijn tegenstander de betere. Hij behaalde hierdoor de 7e plaats, een mooie prestatie.

Mario Robustelli Limburgs Kampioen

Op zondag 29 januari nam Mario Robustelli deel aan de Districtkampioenschappen onder de 18 jaar in Roermond. Hij kwam 2 keer op de mat, maar zijn tegenstander had weinig kans om iets te doen. In zijn eerste partij wist hij binnen enkele seconden de tegenstander met een o-uchi-gari (beenworp) op de rug te werpen (ippon). Ook in zijn tweede partij wist hij zijn tegenstander uit de mat te tillen en op de rug te werpen. Met dit resultaat (1e prijs) mag hij ook dit jaar weer op 11 februari naar de Nederlandse Kampioenschappen in De Haag. Wij wensen hem veel succes aldaar.

19e “Regenboogtoernooi” zeer geslaagd

Op zondag 22 januari werd voor de 19e keer het “Regenboogjudotoernooi” gehouden in De Heeg. Veel judoka’s hadden de weg gevonden naar dit laagdrempelige gezellige toernooi.  Van Judokan namen 30 judoka’s mee, iedereen op dit toernooi kreeg een mooie prijs. Goud was er voor Lucas, Ella, Sofia, Dylano en Naomi, ze wonnen alle partijen en mochten op het hoogste podium staan. Zilver was er voor Elias, A’ron, Luca, Xaya, Jaylinn, Naomi, Fenna, Luc, Kunni en Hans. De bronzen beker werd uitgereikt aan,  Yara, Penélope, Emma, Lorena, Pim, Nora, Niko, Finn, Benthe en Semmie. Een mooie herinneringsmedaille was er voor de judoka’s die net niet op het podium kwamen, dit waren, Sam, Janne, Hannah, Jessy-Jane en Millie. Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan en genoten van de wedstrijden. We danken alle medewerkers, scheidsrechters, EHBO-ers en sponsoren voor hun bijdrage.