Twee keer 1e dan

Op zondag 27 november werden er in Roermond de halfjaarlijkse dan-examens afgenomen, twee leden van Judokan namen hier aan deel. Als eerste was Patrick Wolbers uit Eindhoven aan de beurt om zijn geleerde te tonen. Patrick startte met het Katame-no-kata, dit is een onderdeel waarbij volgens een vast protocol diverse houdgrepen, omstrengelingen en klemmen gedemonstreerd dienen te worden. Daarna volgde de werptechnieken waarbij been-, heup, schouder- armworpen aan bod kwamen. Ook worden er offerworpen, combinaties en overname technieken gevraagd. Als laatste onderdeel moeten de kandidaten diverse grondtechnieken, zoals kantelingen, bevrijdingen uit houdgrepen, passeertechnieken en nog veel meer getoond worden. Patrick kreeg nog een compliment van de examencommissie nadat hij te horen had gekregen dat hij geslaagd was. Teun van der Heijden (Urmond) kwam een halfuur later op de mat, hij had voor het Nage-no-kata gekozen, dit zijn arm- en schoudertechnieken (1e serie), heuptechnieken (2e serie) en beentechnieken (3e serie). Hierna mocht hij de andere werptechnieken tonen. Ook voor hem kwamen de grondtechnieken aan bod, welke hij met goed gevolg demonstreerde. Beide jonge mannen slaagde en waren zeer gelukkig. Ze mogen zich nu shodan (1e dan) judo noemen.