Judokamp zeer geslaagd

Judokamp 8 9 en 10 september 2017

Op vrijdag 8 september was het zover, de leden van Judokan Maastricht, Judoclub “Kano” Houthem en Judoclub Urmond gingen samen op kamp in Opitter in België. We waren met bijna 100 deelnemers en begeleiders. Na het indelen van de kamers werd er een presentatie van de komende activiteiten gegeven. Na het eten van lekkere frieten uit een zak en een lekkere snack hebben we borden geschilderd waar we de komende dagen van zouden eten. Er waren zeer mooie exemplaren bij. Daarna werd het kampvuur aangemaakt, ondanks de regen hadden we snel een groot vuur.
De nacht is niet helemaal geruisloos geweest maar na 3 uur in de nacht werd het stiller.
Zaterdagochtend waren de eerste judoka’s al om 06.30 uur wakker en om ongeveer 07.00 uur werd een speciale bootcamp door Jo gegeven, iedereen dacht dat we door de regen gingen, maar Jo had weer iets uitgedacht. Na 20 meter gingen we verder met bootcamp onder het grote afdak waar iedereen lekker meedeed met de zware en minder zware oefeningen. Na het ontbijt werden de voorbereidingen van de speur en spellertocht gemaakt en iedere groep kon hier zijn beste beentje voor zetten. In de middag na het eten van brood en soep werd er nog een spannende trefbalwedstrijd gehouden. In de avond hebben we nog aan de gezellige BBQ gezeten en het kampvuur.
De tweede nacht verliep al snel rustiger omdat toch de vermoeidheid toesloeg, helaas sloegen de muggen ook toe, het record stond op 200 muggenbulten.
Op zondag mochten de groepen nog een presentatie voorbereiden voor als de ouders kwamen. Er werden weer veel fantastische verhalen verzonnen. Nadat de ouders de kinderen en al hun spullen hadden opgehaald werd nog even opgeruimd.
Wij kijken terug op een geslaagd en zeer goed georganiseerd kamp door iedereen van de kamp-commissie en alle andere begeleiders en hopen over 2 jaar weer samen op kamp te gaan.