Eerste toernooi van 2018

Eerste judoprijzen op het Nieuwjaarstoernooi in Amby.

Op zondag 7 januari namen 9 judoka’s van Judokan deel aan het Nieuwjaartoernooi in Amby. Iedereen kwam in een nieuwe leeftijdsklasse. Er waren groepen tot zes judoka’s gemaakt waarbij iedereen tegen elkaar mocht judoën. David Borst kwam in de klasse tot 38 kg uit en won tot twee keer met ippon en ontving zilver voor zijn prestatie. Tim Janssen stond vijf keer op de mat en won er hier vier van, ook hij krijg de tweede prijs. De zes jarige Tim Cicek wist met een waza-ari ook de tweede prijs te bemachtigen. Brons was er voor Bram Cicek die zijn uiterste best deed om hoger op te komen. Scott Sijen had net te weinig punten gescoord om als derde te eindigen dus net de vierde plaats. Ook Anne Gilde greep net naast het brons door twee van de vijf partijen te winnen, wat net niet genoeg was om op het podium te komen. Pim van Trier moest ook even wennen aan de nieuwe leeftijdsklasse waar hij nu in terecht was gekomen, toch drie van de vijf partijen met winst afgesloten en net te weinig punten. Voor David van der Linde en Hans Schrijvers was er deze keer een herinneringsmedaille.