3e Open Busen Kata kampioenschappen

Op zaterdag 13 april werden in Roermond voor de 3e keer het Open Busen Kata kampioenschappen gehouden. Van Judokan namen twee judoka’s deel die beide in een andere categorie van het kata deelnamen. Als eerst onderdeel werden de eerste drie series Nage-no-kata (vorm van het werpen) gehouden voor judoka’s met maximaal bruine band. Luca Wolfs werd samen met judopartner Senno Triantis kampioen door de meeste punten te behalen, ze ontvingen samen de gouden medaille. Senno deed samen met Luca mee in de categorie Nage-no-kata (5 series), dit is voor mensen die minimaal 1e dan zijn, sinds november is Senno pas 1e dan (de eerste zwarte band).  Senno wist hier samen met Luca het brons te pakken, een mooie prestatie. Maarten Pöllibauer (sportschool Pepels) en Teun van der Heijden (J.C. Urmond) die ook bij Judokan trainen vielen in de categorie Katame-no-kata (grondkata) net buiten de prijzen, maar hebben wel goed kunnen oefenen voor hun komende dan-examen.