Geslaagd 6e Busen Kata toernooi

Op zaterdag 3 december werd er bij Judokan Maastricht het 6e Busen kata toernooi gehouden met deelnemers uit heel het land. Er werd gestreden in 5 categorieën. Er waren totaal 21 koppels die de diverse kata’s demonstreerde. De jury bestond uit goed voorbereide leden die kritisch naar alle kata’s keken.

In de categorie Nage-no-kata 3 series waren er 6 deelnemende koppels. Jiri Noldus met partner Senno Triantis van Judokan Maastricht wisten de meeste punten (249,5) te behalen en eindigde als eerste. Jill Smeets met Lorenzo Dings van Judoclub Nuth behaalde de tweede prijs met 231,5 punten. Martijn Houtepen met Philine van Os van Biemer Arashi Sport uit Oosterhout wisten de derde prijs te behalen met 208 punten.

In de categorie dan-graaddragers die alle 5 de series van het Nage-no-kata moesten demonstreren en er zelfs 7 koppels waren, wist Venne Huisman met partner Ivo Frints van Judokan Maastricht de eerste plaats te behalen met 410 punten. De tweede plaats was ook voor Judokan Maastricht met Senno Triantis als tori (uitvoerende) en Jiri Noldus als uke (de judoka die valt). De derde plaats was voor Emma Kuipers met partner Linda Klaver met 378 punten van Stichting Randers Budosporten uit Alkmaar.

Daarna volgde de categorie Katame-no-kata (grondtechnieken) met 4 deelnemers. Hier wist Linda Klaver met partner Petra Rook-Bakker (Randers Budosporten) met 375 punten kampioen te worden. Op de tweede plaats met 368 punten waren de rollen omgedraaid, hier was Petra de tori en Linda de uke. Op de derde plaats waren er weer twee judoka’s van Judokan die een medaille behaalde, het waren Andries Gilde en Maarten Schrijvers. In deze categorie deed ook Bonnie Hendrix (A-judoka) mee zij en haar partner Pierre Commers werden vierde.

Hierna werd door één koppel het Koshiki-no-kata gedaan, dit is een kata voor de 5e dan dus niet zoveel judoka’s kennen dit kata, Wim Hendiks en Kevin Smeets van Judovereniging Terwinselen lieten een mooie demonstratie zien en ontvingen de eerste prijs.

Als laatste categorie werd door alleen maar dames het Kime-no-kata gedemonstreerd, dit is een kata waar diverse aanvallen van slagen, stoten, trappen en met wapens (dolk en zwaard) afgeweerd worden. Hier eindigde als eerste Petra Rook-Bakker met partner Linda Klaver met 458 punten. Op de tweede plaats waren de rollen weer omgekeerd, hier behaalde Linda 436 punten.  Als derde wisten Daniele Mingers met partner Desiree Rinkens Paffen van Terwinselen met 424 punten het podium te bereiken.

We bedanken de juryleden en andere medewerkers voor hun inzet en kijken uit naar de 7e editie.