Jo Dolmans geslaagd voor 6e dan Judo

Op zondag 11 oktober heeft Jo Dolmans zijn examen voor 6e dan afgelegd in Wijk bij Duurstede, dit examen bestond uit 9 onderdelen. Als eerste kwamen de vijf kata’s aan bod. Als eerste deed Jo het Ju-no-kata (kata van soepele) samen met partner Jacques Werbata, in dit kata wordt niet gevallen, wel wordt het lichaam van uke gestrekt en worden er klemmen gedaan. Als tweede kata kwam het Nage-no-kata (vorm van het werpen) aan bod, dit werd gedaan samen met Mathijs Vermeulen. Het derde kata was het Kime-no-kata (het kata van de beslissingen) samen met Jacques, waarbij er steeds wordt aangevallen door uke (pakkingen, slagen, trappen en aanvallen met tanto en katana) hierbij moet tori (Jo) steeds de aanval afweren en de controle overnemen. Het vierde kata, het Katame-no-kata (controle technieken op de grond), werd samen met partner Venne Huisman uitgevoerd. Als laatste kata werd het Koshiki-no-kata uitgevoerd samen met partner Jacques, in dit kata symboliseer je twee samoerai strijders in een harnas van ongeveer 40 kg, dit kata bestaat uit 14 langzame en 7 snelle oefeningen. Daarna mocht Jo zijn staande technisch werkstuk (heuptechnieken op een been) samen met Mathijs uitvoeren, gevolgd door het algemeen staande werk. Als slot kwam het technisch werkstuk (diverse vormen van ude-garami, armklem op een gebogen arm) samen met Venne aan bod. De vijfkoppige examencommissie had slecht nog enkele vragen over dit technische gedeelte. Daarna was het wachten op de uitslag. Helaas werd het Koshiki-no-kata onvoldoende bevonden waardoor Jo op 22 november dit mocht overdoen, deze keer wel met succes.
Hij heeft dan ook op dezelfde dag in Goirle ook zijn diploma en rood-wit geblokte band mogen ontvangen.