Districtskampioenschappen onder 15 jaar groot succes.

Op zondag 28 februari werden er in Roermond de districtskampioenschappen onder de 15 jaar gehouden, er werd gestreden in twee categorieën voor jongens en meisjes. In de categorie t/m de oranje band wist Anne Huitema in de klasse tot 44 kg drie keer met ippon te winnen, waarbij Anne in de laatste partij slechts drie seconde nodig had om haar tegenstander met een mooie o-soto-gari (beenworp) te vloeren. Zij is nu Limburgs kampioen in haar klasse. In de categorie vanaf groene band deden ook nog eens vier judoka’s van Judokan Maastricht mee. Luca Wolfs deed mee in de klasse tot 42 kg, hij wist zijn eerste tegenstander met een omstrengeling uit te schakelen (ippon voor Luca). In zijn tweede partij viel zijn tegenstander aan maar Luca wist op een perfecte manier deze worp over te nemen met een tani-otoshi, weer een ippon. Luca zat nu in de finale, hij scoorde een waza-ari (half punt) met een overname maar liet zich later in de partij verrassen door een waza-ari tegen, kort voor het einde van de partij kreeg hij helaas een kleine straf voor inactiviteit waardoor hij de finale net verloor, hij eindigde als tweede. In de klasse tot 63 kg wist Delphina Severins ook het zilver te pakken. Bij de meisjes tot 48 kg verloor Nikki Coorens haar eerste partij waardoor een plaats in de finale verkeken was, gelukkig wist Nikki zich weer te herpakken om de volgende twee partijen in haar voordeel te beslechten waardoor ze het brons pakte, een mooie prestatie van Nikki. Alle drie de judoka’s mogen op zaterdag 12 maart meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen onder de 15 jaar in Apeldoorn. Nina Coorens won haar eerste partij met ippon maar verloor daarna voor een plaats bij de eerste vier en moest genoegen nemen met de vijfde plaats, volgende keer beter.