Nederlandse kampioenschappen onder 15 jaar

Op zaterdag 12 maart werd de Nederlandse kampioenschappen in Apeldoorn gehouden. De drie judoka’s die zich geplaatst hadden gingen er helemaal voor. Nikki Coorens (groene band) verloor haar eerste partij tegen een bruine band. Zij ging naar de verliezersronde, hier wist ze met een o-uchi-gari (beentechniek) haar tegenstander te werpen en vervolgens met een houdgreep te overwinnen. In de derde partij werd er niet gescoord, maar kreeg Nikki 17 seconden voor het einde een straf voor buiten de mat stappen, helaas kon ze in deze korte tijd niet meer scoren waardoor ze verloor. Luca Wolfs liet zich in de eerste partij verrassen door zijn tegenstander en verloor met ippon, in de tweede partij wist hij een mooie overname te maken waardoor hij een waza-ari scoorde, helaas wist zijn tegenstander alsnog een ippon tegen Luca te scoren waardoor Luca uit de race lag. In de klasse tot 63 kg waar Delphina in uitkwam waren de tegenstanders sterker waardoor Delphina niet tot scoren kon komen. Ook zij werd uitgeschakeld. De drie judoka’s kunnen wel terugkijken op een mooie ervaring.