Toernooi in Susteren

Eerste toernooi seizoen 2017-2018

Op zondag 24 september namen 8 judoka’s van Judokan Maastricht deel aan het 7e Samurai Susteren jeugd toernooi. De broers Tim en Bram Cicek wisten in hun eigen gewichtsklasse beide de tweede prijs te behalen. Hans Schrijvers en Scott Sijen behaalde beide de derde plaats, waarbij Scott zijn tweede partij binnen 10 seconden wist te winnen met ippon. Jonah van Dijk wist en partij met beslissing te winnen van een groene band, wat een mooie prestatie was voor de nog onervaren judoka. Giel Tillie won 2 van de 5 partijen maar wist geen podiumplaats te behalen. Tim Janssen startte goed met een ippon maarde andere partijen gingen niet helemaal volgens plan. Ook Björn Koorneef wist deze keer niet tot scoren te komen, het was erg wennen aan de nieuwe gewichtsklasse.
De dag ervoor hebben wel 13 judoka’s meegedaan aan de judoclinic van Deborah Gravenstein, een judotopper van niveau. Iedereen had veel plezier en er werd weer wat geleerd.