Toernooi in Nieuw-Bergen

Op zondag 1 oktober hield Judo Ryu Maasduinen het Hajime toernooi. Vier leden van Judokan namen hieraan deel. Als eerste was het Tim Cicek die de strijd aan ging, hij eindigde als tweede in de klasse tot 18 kg. Zijn broer Bram scoorde twee keer met een ippon door de andere judoka in een sterke houdgreep te nemen. Voor hem was het zilver weggelegd. Ruben Krutzen wist ook twee partijen te winnen door zijn sterke doorzettingsvermogen, ook hij eindigde als tweede. Mirthe Willems (witte band met slip) mocht na lang wachten vier partijen spelen. De eerste verloor ze door een klein strafpunt zonder score van de tegenstander, daarna stond ze tegen een meer ervaren groene band die toch heel veel moeite moest doen om Mirthe in de houdgreep te krijgen. De derde partij scoorde Mirthe met een waza-ari tegen een oranje band en de laatste partij wist ze door meer aanvallen in haar voordeel te beslechten. Ze mag zeer trots zijn op haar bronzen medaille.