10e Heuvellandjudotoernooi in Houthem

Op zondag 11 maart werd er in Houthem het 10e Heuvellandjudotoernooi gehouden. Van Judokan Maastricht deden er 19 judoka’s mee. Hiervan werden zeven judoka’s kampioen in hun klasse. Giel Tillie wist wel vier keer te scoren met een ippon door zeer mooi judo. In de klasse tot 24 kg wist Ruben Krutzen zijn drie tegenstanders allemaal in een houdgreep te pakken en met ippon te winnen. Anne Gilde die bij de jongens was ingedeeld omdat er te weinig meisjes waren in haar klasse wist al haar tegenstanders te overwinnen en ontving de mooie gouden medaille. Aiden Seits kwam uit in de klasse onder de 15 jaar en scoorde ook in iedere partij met ippon, dus ook een eerste prijs voor Aiden. Goud was er ook voor Luca Wolfs, Rim Latrache en Björn Koorneef die ook alle partijen met ippon afsloten. Er waren ook zeven judoka’s die met het zilver naar huis gingen en slechts een partij verloren, soms van een clubgenoot, zoals Jonas Schrijvers en Tim Janssen die beide heel goed judo liet zien. Ook Jonah van Dijk ziet nu dat de wedstrijdgroep zijn vruchten begint af te werpen, een tweede prijs voor Jonah. David Borst moest alleen in Anne zijn meerdere erkennen hierdoor ook op de tweede plaats. De broers Scott en Ike Sijen wisten beide het zilver te pakken. In de zwaarste klasse wist Yoshua Severins de tweede prijs te pakken door in de laatste 2 seconden nog uit een houdgreep te komen en deze over te nemen waarna hij deze niet meer losliet. Brons was er nog voor Hans Schrijvers, Maddox Aspers en Pim van Trier. Tim Cicek en Cas van Trier moesten het deze keer met een herinneringsmedaille doen omdat ze net naast het podium eindigde.