Heel veel prijzen voor Judokan

Op zondag 7 oktober werd het 17e beginnerstoernooi van E.J.C. Grevenbicht gehouden in de Stadssporthal in Sittard. Zestien judoka’s van Judokan Maastricht deden hier aan mee. Er was een kampioen in de klasse tot 44 kg, dit was Anne Gilde die haar eerste partij won op beslissing van de scheidsrechter omdat ze meer aangevallen had. Maar de volgende partijen waren allemaal beslist door mooie werptechnieken met een ippon als gevolg, dus een eerste prijs voor Anne. Een zilveren medaille werd in ontvangst genomen door Ike Sijen, Ruben Krutzen, Iris Drinckwaard en Jonas Schrijvers. In de klasse van Jonas was er tot 2 keer toe een gelijke stand tussen de 3 judoka’s waardoor er gewogen moest worden (de lichtste is dan eerste en zo verder) daarom moest Giel Tillie deze keer genoegen nemen met een derde prijs omdat hij net 1 kg zwaarder was als Jonas. Hans schrijvers moest twee keer een ippon scoren om op de derde plaats te komen, ook het zusje Benthe wist deze keer een bronzen medaille te behalen. Brons was er ook voor Maddox Aspers, Arthur Gordijn (die voor de eerste keer aan een groter toernooi meedeed), Jonah van Dijk (die een partij met ippon won). David van der Linde was goed op dreef in zijn zware klasse waar hard gestreden werd, dit werd beloond met een bronzen medaille. Een derde plaats was er ook voor Pim en Cas van Trier, Kevin Krutzen en Tim Janssen (die wel zijn laatste partij met ippon afsloot).