Dan-examens succesvol voor leden Judokan Maastricht

Op zondag 16 juni werden in het district Limburg weer de halfjaarlijkse dan-examens gehouden. Vier judoka’s van judoleraar Jo Dolmans deden hier aan mee. Alessandro Amadori (ook lid van de Samourais uit Eindhoven) en grotendeels opgeleid door zijn leraar Mathijs Vermeulen, moest de spits afbijten met  zijn examen voor 2e dan. Hij start met het Gonosen-no-kata (vorm van overnemen) en volgde met het Nage-no-kata (vorm van het werpen). Daarna volgde het tachi-waza (staande werk) en het ne-waza (grondwerk). Alessandro slaagde met goede cijfers en is nu 2e dan judo. Daarna was Teun van der Heijden (ook lid van Judoclub Urmond) aan de beurt voor zijn examen voor de 2e dan judo. Hij ging van start met het Katame-no-kata (vorm van controle) daarna volgde het Nage-no-kata en daarna kwamen het  tachi-waza met o.a. been-, heup-,schouder- en armworpen en het ne-waza, waaronder houdgrepen, klemmen en omstrengelingen aan bod. Hij wist alle onderdelen voldoende af te sluiten en mag zich nu ni-dan (2e dan) noemen. Als 3e kandidaat werd de 16 jarige Luca Wolfs opgeroepen, hij heeft hard getraind om zijn 1e dan (eerste zwarte band) te behalen, ook hij deed het nage-no-kata met daarna alle andere technieken zowel staande als op de grond. Hij mag zich nu sho-dan (1e dan) noemen. Als laatste kandidaat van Judokan Maastricht werd Maarten Pöllibauer (ook lid van Sportschool Pepels) opgeroepen om zijn kennis van het judo te demonstreren. Hij had gekozen voor het katame-no-kata wat hij succesvol demonstreerde, ook werd hij aan de tand gevoeld over zijn kennis van de judoworpen en grondtechnieken. Ook dit deed hij met goed gevolg. Dus hij mocht op het einde net als de andere geslaagde judoka’s zijn verdiende eerste zwarte band omknopen.

Op zondag 23 juni zijn de clubexamens weer in de gymzaal in De Heeg waar de andere leden weer een nieuwe slip of band mogen halen.