Judokamp 2022

Op vrijdag 9 september was dan eindelijk zover dat we op kamp gingen naar de Woushoeve in België. De judoka’s en begeleiders van Judokan Maastricht, Judoclub “Kano” Houthem en Judocub Urmond kwamen rond 17.00 uur aan. De tassen werden uitgepakt en de bedden opgemaakt. Er werd gezamenlijk gegeten en afgewassen. Daarna werd iedereen ingedeeld in een team van de verschillende clubs. Een team bestond uit alle leeftijden. De eerste opdracht was, “maak een mooie totempaal”, met de meegebrachte schoenendoezen. Er waren totempalen van 2,5 meter bij. Helaas mocht er geen kampvuur gemaakt worden omdat er nog code oranje gold. De deelnemers speelde of kletste nog even met elkaar en gingen naar bed.

Op zaterdag werd gestart met een gezamenlijke warming-up onder leiding van Jo op het sportveld. Het ontbijt ging er goed in na deze inspanning. Helaas begon het steeds harder te regenen, dus het spellencircuit moest een beetje aangepast worden zodat we onder het afdak en binnen toch alvast een aantal spellen konden doen. Het letterspel zorgde voor gezellige chaos en het boomstampoortjesvoetbal was toch moeilijker als sommige dachten. Andere teams waren weer bezig met blikkenstappelen met de elastieken en geblinddoekt hoepelvangen.

In de middag werd het droog en konden we op het veld het vliegend tapijt en rollend vloot in gebruik nemen. Andere teams waren bezig met eilandhoppen en ook werd het geheugen getest met memorie.

Tussen alle spellen door werd er lekkere verse soep gegeten en wat gedronken en gesnoept. In de avond vond er weer de traditionele BBQ plaats. Na de afwas werd er een bingo avond gehouden met prijsjes voor alle deelnemers. Helaas weer geen kampvuur maar wel Glow in the dark golf.

Op zondag eerst lekker ontbijten en daarna een speurtocht met wat leuke opdrachten. Sommige waren toch de weg kwijt en moesten ondersteuning vragen. Na het middagmaal werd de uitslag van alle spellen bekendgemaakt en mochten de ouders de kinderen weer ophalen. Moe maar voldaan heeft iedereen weer een leuk weekend gehad.