Toernooi Baexem

Op zondag 13 maart waren er zes judoka’s van Judokan Maastricht die ten strijde gingen in Baexem. Nina Coorens won beide parijen met een ippon door mooi technisch judo, ze werd eerste. Goud was er ook voor Tim Janssen die drie keer met ippon won en het hoogste podium mocht beklimmen. Nikki Coorens verloor alleen haar eerste partij door een kleine overtreding. Daarna won ze twee keer met ippon, ze behaalde het brons in de klasse tot 48 kg. Anne Huitema won de eerste partij van een bruine band, haar tweede partij verloor ze van een blauwe band, daarna kwam ze weer tegen de zelfde bruine band, die nu gewaarschuwd was. Deze partij kon ze niet winnen waardoor ze als vierde eindigde.  Luca Wolfs  won zijn eerste partij met een mooie seoi-otoshi (schouderworp) , in de tweede partij werd er een verwurging aangezet waardoor hij deze partij verloor. In de derde partij kwam hij weer tegen zijn eerste tegenstander (wat heel vreemd is) maar wist deze weer te winnen met ippon. De laatste partij ging om het brons maar Luca kwam in een sankaku-gatame (houdgreep) en verloor, helaas vierde plaats. Anne Gilde vielen net buiten de prijzen ze won een partij met ippon.