Nationale Budodag in Papendal

Op zaterdag 25 maart werd voor de 5e keer de Nationale Budodag gehouden in sportcentrum Papendal, meer dan 1000 deelnemers waren ter plaatse om deel te nemen aan allerlei leuke en leerzame lessen en workshops. Van Judokan waren Anne Gilde met vader Adries en de Jo Dolmans aanwezig. Anne heeft les gehad van Anicka van Emden en heeft judo&fun gedaan verder heeft ze alle toppers vragen kunnen stellen over het wedstrijdjudo en andere vragen, haar hele judopak staat nu vol handtekeningen van allerlei toppers. Andries heeft ook aan diverse activiteiten meegedaan waaronder Aikido. Hij heeft diverse demonstraties gezien en workshops gevolgd. Jo heeft les gehad van Olympische kampioen (2000) Mark Huizinga, in deze les werd vooral op het grondwerk ingegaan omdat het te vol was voor staande technieken. Daarna een mooie les van Dirk van Tichelt (12 keer kampioen van België en Europees kampioen en 3e op de Olympische spelen in 2016, deze les ging over het belang van een goede kumi-kata (pakking) als voorbereiding op diverse technieken. Grootmeester Mart Pepels (8e dan Judo en 6e dan jiu-jitsu en meester van Jo) was ook met ons meegereisd naar Papendal, hij heeft vele oude bekende leraren ontmoet en diverse demonstraties bezocht. Voor iedereen was het een leuke en gezellige dag. Wij hopen dat volgend jaar veel meer leden van Judokan ook zullen deelnemen aan dit fantastische evenement in Gelderland.