Districtskampioenschappen <15 jaar

Op zondag 10 oktober was het zover, drie judoka’s van Judokan namen deel aan het DK < 15 jaar.

Giel Tillie kwam uit in de klasse tot 60 kg en wist in de eerste partij zijn tegenstander met een mooie offerworp (waza-ari) te werpen en daarna maakte hij de partij af met een mooie beentechniek waar hij een ippon voor kreeg. In zijn tweede partij wist zijn tegenstander hem te werpen en kwam later ook nog in de houdgreep terecht, maar daar kwam Giel net op tijd uit waardoor er verder gevochten werd. Hij wierp zijn tegenstander perfect met een beentechniek met ippon op de mat waardoor hij in de finale stond. In de finale wist hij en zijn tegenstander beide te scoren met waza-ari maar Giel was toch de sterkere en maakte de partij af met nog een waza-ari. Giel is daarom nu Limburgs kampioen in de klasse tot 60 kg en gaat op 30 oktober in Leek verder strijden op het Nederlandse kampioenschap onder de 15 jaar.

Ruben Krutzen kwam uit in de lichtste klasse tot 34 kg, hij won zijn eerste partij met een waza-ari door de tegenstander op de zijde te werpen. In de tweede ronde was zijn tegenstander net iets beter waardoor hij genoegen moest nemen met de zilveren medaille. Een mooie prestatie voor iemand die net 12 is. Ruben komt ook weer in actie in Leek.

Ook de derde judoka Björn Koorneef wist een prijs te bemachtigen, hij verloor zijn eerste partij met twee keer waza-ari maar maakte dit goed in zijn tweede partij, deze won hij door een zeer snelle omstrengeling, waardoor de tegenstander moest afkloppen. Brons was er voor Björn en ook hij zal zich presenteren op het NK in Leek.

Wij wensen deze drie judoka’s veel succes.