NK onder 15 jaar

Op zaterdag 30 oktober werd het Nederlands kampioenschap onder de 15 jaar gehouden in Leek. Van Judokan mochten 3 judoka’s hieraan deelnemen. In dit toernooi komen de 28 beste judoka’s uit heel Nederland. Ruben Krutzen (- 34 kg) kwam in de eerste ronde al directe tegen de uiteindelijke Nederlands kampioen, deze was toch echt wel een maatje te groot voor hem. In de tweede ronde wist hij zich goed staande te houden, maar vlak voor het einde liet hij zich toch verrassen door zijn tegenstander.

In de categorie onder de 46 kg mocht Björn Koorneef zijn partijen strijden, in zijn eerste partij scoorde Björn met yoko-tomoe-nage en daarna met een mooie de-ashi-barai waar hij een ippon voor kreeg. in de volgende ronde werd hij verrast door zijn tegenstander, dit was erg jammer. In de derde en laatste partij was de tegenstander te sterk waardoor Björn zich toch gewonnen moest geven. Bojörn eindigde als 9e van Nederland een mooie prestatie.

In de klasse tot 60 kg deed Giel Tillie mee, met zijn 56 kg erg laag in gewicht in deze klasse. Zijn eerste partij ging niet helemaal zoals hij gehoopt had. Hij verloor en kwam in de verliezersronde. Ook daar kwam hij achter met waza-ari en zelfs in de houdgreep, hij kwam op tijd eruit en scoorde toen met een mooie yoko-otoshi een ippon. Zijn derde partij ging helaas niet goed, hij werd geworpen en kreeg ippon tegen. Ook Giel eindigde als 9e.

Het was een hele ervaring zich te meten met de top van Nederland en ze hebben het heel goed gedaan.