7e Busen Kata toernooi in Maastricht

Op zaterdagmiddag 18 november werden alweer voor de 7e keer het Busen Kata toernooi gehouden door Judokan Maastricht, deze keer werd er alleen gestreden in 3 categorieën namelijk Nage-no-kata 3 series voor de bruine banden, volledig Nage-no-kata voor de dan-graadhouders en Katame-no-kata voor alle klasse.

Een kata toernooi is een demonstratietoernooi om onderdelen van een dan-examen zo perfect mogelijk uit te voeren, een 5 koppige jury geeft punten voor elke techniek en voor het groeten en de algemene indruk

In de categorie 3 series Nage-no-kata wist Laura met uke Maurice de eerste prijs te behalen met 265 punten Beide trainen bij Judoclub Urmond en Judokan Maastricht. De tweede prijs was voor Maaike en Manouk van Judoclub Nuth met 217 punten. En op de 3e plaats eindigde met 200,5 punten Max en Jonas van Judokan Maastricht.

In de categorie volledig (5 series) Nage-no-kata wisten Maurice met uke Laura ook de eerste prijs te behalen met 382,5 punten.  De tweede prijs was voor Teun met uke Venne met 336.5 punten beide van Judoclub Urmond maar ook lid bij Judokan Maastricht. De derde prijs was voor Venne met Teun met 325 punten.

De laatste categorie was het Katame-no-kata, ook hier was het Maurice met Laura als Uke waar het goud uitgereikt werd door grootmeester Mart Pepels (8e dan judo) voor de beste cijfers, namelijk 374 punten. Een tweede plaats was er voor Teun en Venne met 355 punten. Het brons ging naar Renz en Sascha van judovereniging Terwinselen uit Heerlen met 339 punten. Op de 4e plaats eindigde Peter met Venne( JC Urmond) , 5e plaats was er voor Suzanne en Florence (JC Nuth) 6e plaats voor Sascha en Renz (JV Terwinselen) en 7e plaats voor Bonnie en Pierre (Judokan Maastricht.

Op zaterdag 20 april zal er weer een Busen-kata toernooi plaatsvinden in Maastricht