Geslaagd voor 4e dan judo

Op zaterdag 8 juni was het zover, 2 kandidaten van Judokan mochten het examen voor 4e dan judo in Wijk bij Duurstede afleggen. Mark Donners trainer van Nippon Sport  Hoensbroek die bij Judokan traint mocht als eerste de nog 2 resterende Kata’s demonstreren. Hij had in eerdere examens al enkele onderdelen met goed gevolg afgelegd. Nu waren het Gonosen-no-kata (kata van het overnemen) en het Nage-no-kata, (kata van de werptechnieken) aan de beurt. Met Partner Venne Huisman wist hij beide onderdelen met een voldoende af te ronden. Even later was het de beurt van Venne om 4 kata’s te demonstreren, hij deed buiten de eerder genoemde kata’s ook het Kime-no-kata (kata van de beslissingen, waarbij ook diverse aanvallen van slagen, stoten en wapens in voorkomen). Verder deed het het Katame-no-kata (dit is een kata met diverse grondtechnieken zoals houdgrepen, verwurgingen en klemmen, het gaat om de controle). Na een korte rust mocht hij meteen het staande en grondwerk demonstreren. Venne deed deze onderdelen met Mark en met Ivo die ook als Uke zo goed mogelijk voor de dag moesten komen, want judo doe je samen. Na overleg van de examencommissie kreeg ook Venne te horen dat hij geslaagd was voor 4e dan.